کد خبر: ٣١٥٣٥   نسخه چاپی  
  • تاریخ درج خبر:1403/03/14-١٣:٢٥

نماینده پیشین آبادان، جوان‌ترین نامزد تا پایان روز چهارم ثبت‌نام؛

«محفوظی» کاندیدای ریاست جمهوری شد

احسان امیری

 

آبادان خبر _ برخلاف روزهای اول تا سوم، ثبت‌نام متقاضیان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در روز چهارم شتاب بیشتری داشت. دیروز، 20 نفر موفق به طی فرایند کاندیداتوری شدند که از مجموع ثبت‌نام کنندگان -17 نفر- در روزهای گذشته بیشتر بود. بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد در روز پایانی امروز- شمار داوطلبان از چهار روز گذشته نیز پیشی بگیرد. برخی چهره‌های سیاسی با توجه به اعلان رسانه‌ای، همچنان در ساختمان وزارت کشور حضور نیافته‌اند و این می‌تواند 10 ساعت باقیمانده را برای ستاد انتخابات وزارت کشور در روز پایانی پرترافیک‌تر کند.

از مجموع 37 داوطلبی که موفق به پیمودن فرایند ثبت‌نام شدند، 24 نفر حدود 65 درصد- سابقه نمایندگی مجلس را دارند. نشان می‌دهد بهارستان‌نشینان در این انتخابات زودهنگام، شوق مضاعفی برای رسیدن به پاستور دارند.

«سید مجتبی محفوظی» یکی از 24 نماینده‌ای بود که با موفقیت تمام مراحل ثبت‌نام را سپری کرد. البته حضور او در قامت کاندیداتوری ریاست جمهوری برای همشهریانش یک شگفتانه به شمار می‌رود. جوان است و مهم‌ترین سابقه سیاسی او، وکالت مردم آبادان در مجلس گذشته می‌باشد. اگرچه نماینده‌ای فعال در کمیسیون فرهنگی و فراکسیون‌های اقتصاد انرژی و فرهنگ عمومی به شمار می‌رفت. در سال‌های جنگ، خانواده‌ی محفوظی مجبور به مهاجرت گشته بودند و همین دلیلی شد تا سید مجتبی 26 خرداد 1362 در شهر قم زاده شود. او چند ماه پس از اعلام آتش‌بس میان ایران و عراق، به همراه خانواده به آبادان بازگشت تا روزگار تحصیل را در شهر خود بگذراند.

محفوظی سال‌های ابتدایی و راهنمایی را با تحصیل در مدرسه‌های حکمت و گنج دانش در کوی ذوالفقاری پیمود. سپس علم‌اندوزی خود را برای دوره متوسطه در دبیرستان شریعتی ادامه داد. در دوره آموزش عالی؛ مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای زبان و ادبیات عرب را در دانشگاه آزاد آبادان، دانشگاه تهران و دانشگاه شهید چمران اهواز طی کرد.

تا پایان روز چهارم، محفوظی جوان‌ترین متقاضی ریاست جمهوری ایران است و اگر فردی کم‌سن‌تر از او در روز پایانی ثبت‌نام نکند، این رکورد برای این سیاستمدار جوان آبادانی، محفوظ می‌ماند. روز گذشته در وصف همین جوانی؛ خود خطاب به خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات بیتی از فردوسی را خوانده است: «نبینی که با گرز سام آمدست؛ جوانست و جویای نام آمدست».

محفوظی دولت آینده خود را «دولت همه و دولت شایسته‌ها و نخبگان» می‌نامد و شعار «افکار ابکار» را برایش در نظر گرفته است. به معنای ایده‌ها و اندیشه‌های بکر و تازه که نشانگانی از همین دولت شایستگان و نخبگان در زیرمتن دارد.

برخی دیدگاه‌های او کلان‌اند و با دیگر نامزدها مشترک. «در کشور بن‌بست نداریم و مشکل اصلی ما معیشت و اقتصاد است» یا «مشکل غیرقابل‌حل نداریم اما نیاز به شیوه‌های جدید و نو داریم».

محفوظی اما به‌طور ویژه‌تر معتقد است «دولت جایگاه مهمی دارد و برای خدمت‌رسانی هر چه‌بهتر، نیازمند دولتی قدرتمند و با تجربه هستیم تا برای تعیین افراد، به دنبال شایسته‌سالاری و گزینش افراد مستعد، باتجربه، دلسوز و نخبه باشد و در این زمینه فراجناحی عمل کند. ایمان و تقوا لازمه انتخاب است اما تخصص هم از جایگاه مهمی برای من برخوردار است.»

تا جایی که حافظه نگارنده یاری می‌دهد و از منابع در دسترس قابل استخراج بود، محفوظی دومین شخصیت سیاسی اهل آبادان است که متقاضی کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری می‌شود. پیش از او در 26 فروردین 1396، «عبدالحسن مقتدایی» نماینده این شهر در مجلس سوم و چهارم متقاضی کاندیداتوری در دوازدهمین انتخابات ریاست‌‌جمهوری شده بود. به‌جز این سابقه؛ مقتدایی استاندار خوزستان و هرمزگان در دولت‌های خاتمی و روحانی نیز بوده است.

مقتدایی در آن زمان با ارسال یادداشتی به رسانه‌ها عنوان کرد: «تصمیم گرفته‌ام خود را به‌عنوان یکی از گزینه‌های کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری در معرض نقد و بررسی مردم قرار دهم تا این دوره از انتخابات تجربه‌ای جدید که همان معرفی کاندیداها توسط بدنه و کف جامعه است کسب شود.» این حضور و اعلام آمادگی ملی برای سیاستمدار کهنه‌کار جنوبی اما با رد صلاحیت پایان یافت!

تفاوت‌های این دو شخصیت آبادانی اما بیش از شباهت‌هایشان هست. مقتدایی در 62 سالگی پای به چنین کارزاری گذارد و محفوظی اینک در 41 سالگی نامزد ریاست جمهوری شده است! مقتدایی کوله‌باری از سابقه مدیریتی، اجرایی، حزبی و سیاسی داشت و در مقابل محفوظی جوانی نسل سومی به شمار می‌رود که به کنش‌ها و ایده‌های تازه‌اش شناخته می‌شود. تشکیل دو فراکسیون مهم در مجلس یازدهم در شمار همین کنش‌های نوآورانه محفوظی به شمار می‌رود. فراکسیون «فرهنگ عمومی» که با ۲۲۳ عضو؛ فراگیرترین تشکل تاریخ مجلس شورای اسلامی شد و دیگری فراکسیون «اقتصاد انرژی» به‌عنوان حلقه‌ی مفقود این حوزه‌ی مهم در نهاد قانون‌گذاری. ریاست فراکسیون نخست بر عهده‌ی خود محفوظی بود و در دیگری در جایگاه نایب‌رئیس اول قرار گرفت.

علاوه بر محفوظی، در روز چهارم دو خوزستانی دیگر موفق به تکمیل ثبت‌نام خود برای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم شدند. «صادق خلیلیان»، وزیر جهاد کشاورزی دولت دوم احمدی‌نژاد و استاندار خوزستان در سال نخست دولت رئیسی یکی از آن دو نفر بود. علاوه بر او «غلامحسین رضوانی» عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و نماینده تهران در مجلس یازدهم دیگر شخصیت اهل خوزستان بود که به آزمون بزرگ ریاست جمهوری وارد شد. او زاده‌ی 1335 در دزفول است و پیش‌تر قائم‌مقام معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبری رئیس‌جمهور بوده است.

گمانه‌های تایید نشده از ثبت‌نام برخی دیگر از چهره‌های خوزستانی در آخرین روز حکایت دارد. چهره‌هایی شاید جز افراد سرشناس‌تری چون علی شمخانی، محسن رضایی و حتی محمد مخبر! با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام، به‌تفصیل دیگر نامزدهای خوزستانی ریاست جمهوری چهاردهم را از نظر خواهیم گذراند.

 

 

 

پایگاه خبری آبادان خبر اخبار جنوب غرب کشور را بصورت تحلیلی، گفتمانی و خبری منتشر میکند.

 


خروج